Eshly Bakker blikt terug: "Maar zodra ik het zag, brak ik echt"

Eshly Bakker is in tranen na het zien van het spandoek
Eshly Bakker is in tranen na het zien van het spandoek Foto: © Screenshot ESPN

Voor Eshly Bakker werd de wedstrijd tegen Ajax een hele speciale. De FC Utrecht-aanvalster werd na afloop door haar tweelingzus gevraagd als getuige.

Zus Lyndi hield samen met moeder Lisette een enorm spandoek omhoog in De Galgenwaard, waar FC Utrecht tegen Ajax speelde. 'Eshly, wil jij mijn getuige zijn?", stond daarop. Bakker had het spandoek in eerste instantie niet door, maar zodra het doek in beeld kwam, kwamen de tranen bij de spits van FC Utrecht.

In ProProf Magazine blikt Bakker terug op dat moment: "Mijn zus gaat 15 juni trouwen. Dat wist ik natuurlijk wel, maar ik had er helemaal niet over nagedacht dat ze een getuige moest kiezen. Ik was bij mijn moeder en die zei: ‘Je komt niet ineens weer binnen hè?’ Ik vermoedde dat ze een spandoek aan het maken waren met ‘Hup Eshly’ ofzo."

De aanvalster gaat verder: "Toen ik op het veld stond, had ik eerst niet eens door, maar zodra ik het zag, brak ik echt. Lyndi is mijn tweelingzus. Afgelopen tijd hebben we allebei wat dingetjes gehad, zonder daar al te diep op in te gaan. Normaal ben ik niet zo emotioneel en zij ook niet, maar dit deed me heel veel", zo geeft ze aan.

De twee zijn erg verschillend, vertelt Bakker. "Om te beginnen qua uiterlijk. Zij heeft groene ogen en blond haar en ze is ook langer. Maar we hebben ook andere interesses. Zij heeft wel gevoetbald, maar was toch meer een meisjesmeisje. Zij is ook directer dan ik. Ze woont in Antwerpen en werkt in de finance. We weten van elkaar dat we heel anders zijn, maar we houden wel heel veel van elkaar."

Lees meer:
0 reacties