Eriksson verrast door uitspraken Hayes: "Volgens mij iets anders"

Magdalena Eriksson (l.) en Pernille Harder, hier nog bij Chelsea
Magdalena Eriksson (l.) en Pernille Harder, hier nog bij Chelsea Foto: © BSR Agency

Emma Hayes sprak zich vorige maand hard uit over relaties tussen speelsters. Volgens de huidige coach van Chelsea moesten relaties tussen speelsters en coaches verboden worden in de Engelse competitie en waren relaties tussen speelsters ook 'ongepast'.

Die laatste uitspraak zorgde voor verbazing in Engeland, omdat er bij Chelsea minimaal één stel speelt: Ann-Katrin Berger en Jess Carter. Ook Pernille Harder en Magdalena Eriksson vormden een koppel in Londen. Laatstgenoemde reageert tegenover Aftonbladet op de woorden van Hayes. "Ik heb begrepen dat er tijdens de tijd dat Pernille en ik bij Chelsea speelden, nooit een probleem was."

"Ik heb tijdens mijn tijd daar altijd goede gesprekken met Emma gehad", zo legt de Zweedse verdedigster uit. "Er is mij ook verteld dat ze haar woorden niet terugnam, maar dat ze probeerde uit te leggen dat er veel uit de context werd gehaald. Maar wat ik problematisch vond aan haar uitspraken, was dat het werd vergeleken met coach-speelsters-relaties. Dat is volgens mij iets heel anders."

Dat zijn twee verschillende dingen, zo benadrukt Eriksson. "Het gaat er niet zozeer om of je een partner in het team hebt of niet, maar of je professioneel bent en welke instelling je hebt. Ik denk dat dat het allerbelangrijkste is. Ik heb in veel teams gespeeld waar speelsters een partner in het team hadden, daar werd op een professionele manier mee om gegaan."

Lees meer:
0 reacties