Eredivisie zet stappen: "Een paar jaar geleden was dat ondenkbaar"

Marianne van Leeuwen en Lucienne Reichardt
Marianne van Leeuwen en Lucienne Reichardt Foto: © BSR Agency

De Azerion Vrouwen Eredivisie heeft de afgelopen jaren flinke stappen gezet. Dat merkt ook Lucienne Reichardt, manager vrouwenvoetbal bij de KNVB. De grootste stap is misschien wel het vergroten van de zichtbaarheid.

"Sinds februari wordt elke competitiewedstrijd live uitgezonden op ESPN. Ook de toeschouwersaantallen zitten al enkele seizoenen in de lift", zegt Reichardt op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie. "Onlangs zaten er weer ruim 10.000 supporters in de Galgenwaard voor een thuiswedstrijd van FC Utrecht. Een paar jaar geleden was dat nog ondenkbaar geweest."

"Verder zijn onder meer de faciliteiten voor de speelsters verbeterd en worden de competitiewedstrijden steeds vaker in stadions gespeeld in plaats van op trainingscomplexen", merkt de voormalig voetbalster. Ook zijn er meer eisen: "Een andere stap die we hebben genomen is dat we sinds dit seizoen vereisen dat clubs volledig geïntegreerd zijn in een betaaldvoetbalorganisatie (BVO) om deel te kunnen nemen aan zowel de Azerion Vrouwen Eredivisie als de Eerste Divisie."

Reichardt gaat verder: "Daarnaast zijn er de afgelopen jaren verschillende positieve ontwikkelingen geweest, zoals bedrijven die zich als sponsor aan de hoogste competitie van het Nederlandse vrouwenvoetbal willen verbinden, de invoering van periodekampioenschappen, de herintroductie van de SuperCup aan het begin van het seizoen en de implementatie van een licentiesysteem voor de Azerion Vrouwen Eredivisie vanaf 1 juli 2022", klinkt het.

Lees meer:
0 reacties