Eredivisie | PSV legt drie speelsters vast

Naomi Pattiwael, Janou Levels en Nurija van Schoonhoven verdedigen vanaf aankomende zomer de kleuren van PSV. Pattiwael en Levels komen over van CTO Eindhoven, Van Schoonhoven speelt nu nog voor PEC Zwolle.

Het drietal tekende vandaag een tweejarig contract in het Philips Stadion. “Ik ben altijd al fan van PSV geweest. Het is een mooie club en het biedt mij mooie kansen”, zegt Pattiwael na de contractondertekening tegenover het digitale thuis van de Eindhovense club. “Ik denk dat PSV goed bij mij past en een club is waar ik mezelf verder kan ontwikkelen.”

Komende zondag staat er nog een pikant affiche op het programma voor de 19-jarige aanvalster en teamgenoot Levels: “Met CTO spelen we tegen PSV in de halve finale van het bekertoernooi. Ondanks mijn nieuwe contract bij PSV wil ik met CTO die halve finale te winnen”, aldus Pattiwael.

Ook Levels komt over van CTO Eindhoven: “Heel leuk dat ik samen met Naomi deze overstap heb kunnen maken. Het was een spannende dag, maar een super mooi moment voor mij en voor mijn familie. Ik ben heel erg blij en trots dat ik vanaf volgend seizoen speelster van PSV ben”, zegt de 17-jarige Levels.

Van Schoonhoven was de afgelopen drie jaar één van de sterkhouders bij PEC Zwolle en was toe aan de volgende stap in haar carrière. “Ik ben heel erg blij met deze nieuwe uitdaging. Het voelde al meteen goed toen ik met PSV in gesprek ging. Ik ben van mening dat ik hier stappen kan maken in mijn ontwikkeling.”

“PSV is heel professioneel en de faciliteiten zijn erg goed. Het is weer een nieuw avontuur waar ik ontzettend veel zin in heb”, aldus Van Schoonhoven.

 

Foto: PSV Media