Eredivisie | FC Twente mogelijk ondergebracht bij Heracles

Op twentesport.com worden de geruchten bevestigd: FC Twente vrouwen en Heracles zijn in gesprek voor een samenwerking in het vrouwenvoetbal. Het spelen van de vrijdagavondwedstrijden in het Polman stadion, het thuisstadion van Heracles, behoort tot de mogelijkheden, maar ook een vertrek van de gehele organisatie naar Heracles Almelo.

In het zelfde artikel valt ook de naam van Mary Kok-Willemsen als mogelijke opvolgster van de naar de KNVB vertrokken Nico-Jan Hoogma. Hij is per dinsdag aangesteld in zijn nieuwe functie als directeur topvoetbal, bij Heracles was hij deĀ algemeen directeur.

Mary Kok-Willemsen is een echte voetbalondernemer. In juni 2015 vertrok ze, na een dienstverband van negen jaar, bij FC Twente. Hier was ze achtereenvolgens Hoofdtrainer en Manager van de FC Twente Vrouwen. Momenteel is Kok-Willemsen eigenaar van Holland Football University, een voetbalmanagementbureau die wereldwijd ambitieuze trainers, spelers en clubs een professionele opleiding biedt. In 2016 startte ze de FootballEquals Foundation, waarmee ze zich richt op het helpen realiseren van gender equality via voetbal.