"Er werd soms wel erg veel van de grote Lieke Martens verwacht"

Lieke Martens
Lieke Martens Foto: © BSR Agency

Lieke Martens heeft besloten om te stoppen als OranjeLeeuwin. Misschien wel een opluchting voor de 31-jarige aanvalster, zo denkt Leonne Stentler. De voormalig voetbalster heeft alleen maar lof voor Martens.

"Ik zou wel een dag in het hoofd van Lieke Martens willen kijken. Ik heb haar altijd intrigerend gevonden. Door het EK van 2017 kreeg ze grote bekendheid. Ze werd het symbool van dat toernooi en veroverde veel harten van sceptici", weet Stentler nog. "Tegelijkertijd is Lieke bescheiden en gevoelig. Iemand die het liefst op de achtergrond blijft. Hoe verhoudt dat zich tot elkaar?", vraagt de oud-international zich hardop af in het NRC.

Stentler denkt dat Martens 'veel offers' heeft moeten brengen. "Ze trok al jong de wijde wereld in, vanuit het veilige Limburg, waar ze erg aan hangt. Ik zal nooit vergeten hoe ze op het EK in eigen land over de linkerflank dartelde, terwijl de tegenstander haar compleet doormidden probeerde te zagen. Zó goed was ze, zó ongrijpbaar."

"Onder oud-bondscoach Mark Parsons had ze het zwaar", merkt Stentler op. "Ze moest leveren in een team dat niet draaide, werd enorm bekritiseerd. Hoe vaak ik niet de vraag van journalisten heb gehoord: ‘Is Martens over haar hoogtepunt heen?’ Er werd soms wel erg veel van de grote Lieke Martens verwacht. In die zin zal haar besluit om te stoppen een opluchting zijn, al denk ik wel dat ze het kameraadschap gaat missen. Met sommige internationals is ze goed bevriend", weet zij.

Lees meer:
0 reacties