Engelse voetbalbond wil Wiegman langer aan zich binden na EK-succes

Sarina Wiegman met de EK-trofee
Sarina Wiegman met de EK-trofee Foto: © Pro Shots

De Engelse voetbalbond wil met Sarina Wiegman in gesprek over de verlenging van haar contract. Onder leiding van de Nederlandse bondscoach werd Engeland voor het eerst in de historie Europees kampioen.

"Ze heeft een paar weken vrij. Als ze terug is, zullen we in gesprek gaan", zegt Sue Campbell, directeur vrouwenvoetbal bij Engeland, tegen de BBC. "Ze heeft het geweldig gedaan en we moeten niet vergeten dat ze pas in september binnenkwam."

Campbell vervolgt: "Ze heeft het team in korte tijd samengebracht. Niet alleen de speelsters, maar ook het hele team eromheen. Tijdens haar sollicitatie wisten we dat we de beste technische en tactische coach ter wereld binnenhaalden."

Wiegman begon in september 2021 als bondscoach van Engeland. Ze heeft nog een verbintenis tot de zomer van 2025. Ook Mark Bullingham, voorzitter van de Engelse voetbalbond, hoopt dat de Nederlandse langer aan wil blijven.

"Ze is een speciaal persoon en een echt talent. We zouden het geweldig vinden als ze wil blijven. We wisten niet zeker of we dit toernooi zouden winnen. We hoopten dat we dat misschien in de toekomst konden doen. Ze heeft een geweldig resultaat behaald, veel eerder dan we hadden durven dromen", aldus Bullingham.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand