Engelse topper begint later door 'sokkengate': "Het is beschamend"

Victoria Pelova met de getapete Chelsea-sokken
Victoria Pelova met de getapete Chelsea-sokken Foto: © Pro Shots

Vrijdagavond stond de topper tussen Chelsea en Arsenal op het programma. De club uit het blauwe deel van Londen won uiteindelijk met 3-1, maar voorafgaand, tijdens en na de wedstrijd ging het maar over één ding: de 'sokkengate'.

De wedstrijd op Stamford Bridge begon een halfuur later, toen bleek dat de witte sokken die Arsenal had meegenomen bleken dezelfde kleur te hebben als die van Chelsea. Zo mocht er niet gespeeld worden. De oplossing? Een functionaris van Arsenal ging snel naar de megastore van Chelsea in het stadion, om daar de zwarte sokken, die horen bij het uittenue van Chelsea, te kopen voor de speelsters.

Met tape werd het logo van Chelsea afgeplakt en zo kon Arsenal aan de wedstrijd beginnen. Voormalig Engels international Karen Carney heeft er geen goed woord voor over: "Mensen maken fouten, maar het vrouwenvoetbal heeft dit niet nodig en het is frustrerend", zei ze bij Sky Sports.

"We hebben zo lang gewacht om alleen over het voetbal te praten als het over vrouwenvoetbal gaat...", verzucht Carney. "Het is duidelijk een menselijke fout, een vergissing, maar het is beschamend. Het is beschamend voor de speelsters en het zorgt voor frustratie. Er zitten hier enorm veel mensen, het is een grote wedstrijd..."

"Het is heel simpel, een tenue, maar toch gaat het mis. We moeten verder en moeten ook verder, maar dit ziet er gewoon niet goed uit zo voor zo'n wedstrijd", aldus Carney. Chelsea-coach Emma Hayes gaf aan dat ze medelijden had met de kitmanager van Arsenal. "Als we andere sokken hadden gehad, had ik besloten dat mijn speelsters die aan zouden trekken."

Via Instagram deelde Chelsea na afloop van de 3-1 zege nog een klein sneertje uit aan de stadsgenoot. "London is blue and so are your socks", werd er gepost op sociale media.

Arsenal droeg uiteindelijk de sokken van het uittenue van Chelsea
Arsenal droeg uiteindelijk de sokken van het uittenue van Chelsea Foto: © BSR Agency
Victoria Pelova met de getapete Chelsea-sokken
Victoria Pelova met de getapete Chelsea-sokken Foto: © Pro Shots
Lees meer:
0 reacties