Engelse media na Houdini-actie OranjeLeeuwinnen: "Het was wreed"

Georgia Stanway treurt
Georgia Stanway treurt Foto: © Pro Shots

In Engeland is met ontsteltenis gereageerd op de 4-0 overwinning van de OranjeLeeuwinnen op België. Engeland was virtueel op weg naar de finales van de Nations League, maar een treffer diep in blessuretijd van Damaris Egurrola maakte een einde aan een Brits feestje.

"Toen het erop aankwam, waren de Leeuwinnen meedogenloos, maar de fouten en gemiste kansen eerder in het seizoen moeten onder de loep worden genomen", schrijft de BBC. "Terwijl de Engelse voetbalsters na zes doelpunten in afwachting waren van het resultaat in Nederland, moeten ze het gevoel hebben gehad dat ze genoeg hadden gedaan."

"Uiteindelijk was zelfs een 6-0 overwinning niet genoeg en zullen er vragen worden gesteld over de prestaties van Engeland in dit Nations League-seizoen, nadat het land verloor van Nederland en België en op het laatste moment een doelpunt nodig had om Oranje vrijdag op Wembley te verslaan", aldus de Engelse zender.

De Daily Mail meent dat Engeland dinsdag het maximale heeft behaald tegen Schotland. "Engeland had niet veel meer kunnen doen. Om hun Nations League-groep te winnen en hun hoop op kwalificatie voor de Olympische Spelen levend te houden, moest het Schotland met een zo groot mogelijke marge verslaan en hopen dat dat genoeg was. Dat was het niet."

"Een chaotische vier minuten, waarin Engeland bovenaan stond, toen weer tweede en vervolgens weer bovenaan stond, eindigde in liefdesverdriet", vervolgt de krant. "Terwijl de spelers van Sarina Wiegman wachtten op de eindstand, hoorden ze het nieuws dat Egurrola opnieuw had gescoord – een doelpunt in de 95e minuut dat Nederland de groepswinst bezorgde. Het was wreed."

"Het was een 'wipavond' voor Engeland. En eentje die eindigde met het verpletteren van hun olympische hoop", schrijft The Sun. "Net toen het team dacht dat de missie volbracht was en de Lionesses zich naar een flinke overwinning hadden gebruld, scoorde Damaris Egurrola het doelpunt waardoor Nederland weer terugsprong naar pole position in de groep en hun plaats in finaleronde van de Nations League claimde."

The Telegraph: "De dromen van Engeland om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen werden verbrijzeld door twee late Nederlandse doelpunten die 600 mijl verderop werden gescoord. De Lionesses dachten even dat ze genoeg hadden gedaan toen Lucy Bronze binnenkopte en na 93 minuten het zesde doelpunt scoorde, voordat Damaris Egurrola haar tweede van twee late goals scoorde om de Engelse harten te breken."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
zo
3/03
Telstar W
16:45
SC Heerenveen V
za
9/03
ADO Den Haag V
14:00
Telstar W
za
9/03
Fortuna Sittard W
16:30
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand