Engeland | Bruinenberg (Sunderland) wint van Kerkdijk (Bristol City)

Om 18.30 uur was de aftrap tussen Bristol City en Sunderland AFC thuis op in het Stoke Gifford Stadium. Een wedstrijd met twee Nederlandse speelsters, Danique Kerkdijk bij City en bij Sunderland Dominique Bruinenberg. De eerste kans van de wedstrijd is voor het thuis spelend maar er komt geen echt gevaar uit.

De aanvoerster van Sunderland, Lucy Staniforth, krijgt een goede mogelijkheid maar het krachtige schot wordt gekeerd door keepster Sophie Baggaley. En de volgende aanval levert Sunderland succes op. Uit een pass van niemand minder dan Dominique Bruinenberg scoort Bridget Galloway. Het is kort genieten voor Sunderland want Bristol City tekent via het grootste Engelse talent Lauren Hemp de 1-1. Tot aan de rust blijf het gelijk opgaan en een voorsprong had er ingezeten maar een geweldige inzet van Bruinenberg wordt nu ook gekeerd door Baggaley.

Ook in de 2e helft zijn de teams aan elkaar gewaagd en ondanks dat profiteert Sunderland gretig. Rachel Pitman scoort de tweede van de avond uit een vrije trap van captain Staniforth. Tot aan het laatste fluitsignaal is het spannend met ballen voor de doellijn, net naast en over maar de punten gaan mee naar Sunderland.

Kerdijk speelde ruim 70 minuten mee, Bruinenberg de gehele wedstrijd.

Het tussenklassement:

 

Het programma van zondag:

Aanvang Thuis Uit
13:30 Manchester City Liverpool FC
15:00 Arsenal Yeovil Town FC
15:00 Everton FC Reading FC