Emma Pijnenburg: "Ik kreeg midden in de nacht een telefoontje"

Emma Pijnenburg werd begin april voor de eerste keer opgeroepen voor de nationale ploeg van Nieuw-Zeeland. De verdedigster van Feyenoord stond eerst op de stand-bylijst, maar werd bij de selectie gehaald na een blessure.

In gesprek met het clubkanaal blikt Pijnenburg terug op dat moment. "Ik kreeg midden in de nacht een telefoontje van de hoofdtrainer van het nationale elftal. Ik dacht: 'Oké, dat is wel bijzonder'. Toen vroegen ze of ik, als het nodig zou zijn, als er iemand geblesseerd raakte, naar het trainingskamp kon komen. Ik zei: 'Ja, natuurlijk!' Dat is geweldig", vertelt ze over haar eerste oproep.

"Maar ik was nog niet uitgenodigd. De volgende dag kreeg ik weer midden in de nacht een telefoontje. Toen werd ik wakker om negen uur en was het meteen 'je moet komen'. Ze hadden al een vlucht geboekt. Om negen uur in de avond zat ik in het vliegtuig, richting Nieuw-Zeeland", zegt Pijnenburg. Ze noemt het een hele bijzondere en mooie ervaring: "Ook heel mooi dat het in Nieuw-Zeeland was, daardoor kon ik mijn familie weer zien. Het is gewoon heel anders dan de jeugdelftallen. Ze hebben veel meer faciliteiten, veel meer staf, alles is veel meer."

Lees meer:
0 reacties