Emma Pijnenburg debuteert in Eredivisie: "Het voelt toch anders"

Emma Pijnenburg (Feyenoord) in het duel met Excelsior
Emma Pijnenburg (Feyenoord) in het duel met Excelsior Foto: © Ed Voetee Photography

Emma Pijnenburg zal zaterdag 2 maart 2024 niet snel meer vergeten. De 19-jarige middenveldster maakte haar competitiedebuut namens Feyenoord.

Met Feyenoord won Pijnenburg met 2-1 van Excelsior. Daar is ze maar wat blij mee. "Ik ben blij dat we gewonnen hebben. We hebben hard gevochten tot het einde. We maken het spannend in de laatste tien minuten, maar ik ben blij dat we hebben gewonnen", reageert ze bij Feyenoord TV.

De Nieuw-Zeelandse maakte haar debuut in de Azerion Vrouwen Eredivisie. "Ik heb al mogen invallen in de beker, maar het voelt toch anders om in de basis te starten en negentig minuten te spelen. Ik ben heel blij", zegt ze. Volgens Pijnenburg had Feyenoord de controle na de snelle 1-0. "We hadden meer balbezit. In de tweede helft hadden we het wat lastiger."

Ze vervolgt: "Excelsior voerde een paar wissels door. Vooral de laatste tien, twintig minuten verloren we de controle. Zij scoren, dan wordt het een vechtwedstrijd", vertelt ze. Keepster Oliwia Szcymczak hield Feyenoord in de slotfase op de been. "Ik ben ook room-mates met Oliwia, dus ik vind het hartstikke leuk voor haar dat ze het goed doet. Als tweede keeper is het moeilijk om er gelijk te staan. Ze had twee geweldige reddingen."

Lees meer:
0 reacties