Emma Pijnenburg brak door bij Feyenoord: "Achteraf een geluk"

Emma Pijnenburg brak afgelopen seizoen door bij Feyenoord. Ze begon het seizoen bij de beloftenploeg, maar stroomde halverwege het jaar door naar de hoofdmacht. Vader Rob zorgde er via via voor dat zijn dochter op stage mocht komen in Rotterdam.

"Op een gegeven moment had ze de kans om in Spanje trials te doen bij Villarreal", vertelt hij aan Feyenoord TV. "Een goede vriend van mij in Nederland kende iemand via-via bij Feyenoord, die zei: 'Stuur een mailtje naar Manon Melis'. Toen hebben we gevraagd of ze daar ook op stage kon komen. Manon zei: 'Ja, kom maar langs'. Toen we terugkwamen uit Spanje, zijn we naar Feyenoord gegaan. Zo is het gegaan."

Nieuw-Zeeland ging in die tijd 'op slot'. "Vanwege het omikronvirus toen", weet de vader van Pijnenburg nog. "Wij konden niet terugvliegen en bij Feyenoord zeiden ze: 'Je mag zolang blijven als je wil'. Dat was achteraf een geluk voor haar, want dat gaf haar genoeg tijd om zichzelf te kunnen laten zien. Toen we daarna teruggingen naar Nieuw-Zeeland, zouden we contact houden."

"Ze moest eerst haar school afmaken in Nieuw-Zeeland. Toen ze daarmee klaar was, hebben we weer contact opgenomen met Manon. Die zei: 'We willen je graag bij de beloften hebben'. Toen zijn we weer naar Nederland gevlogen en hebben we een kamer voor haar gezocht. Ze was achttien jaar oud. Ik ging terug naar Nieuw-Zeeland en zij op kamers. Dat was allemaal spannend", geeft Rob toe. "Maarja, soms moet je wat risico's nemen om wat te bereiken. Gelukkig heeft Manon later ook geholpen dat ze hier in huis kon. Het is allemaal goed gekomen", klinkt het gelukkig.

Lees meer:
0 reacties