Emma Pijnenburg blikt terug: "Kon blijven laten zien wat ik kon"

Emma Pijnenburg in het shirt van Feyenoord
Emma Pijnenburg in het shirt van Feyenoord Foto: © BSR Agency

Op 16 februari maakte Emma Pijnenburg haar officiële debuut voor Feyenoord. In de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag viel ze in de 61e minuut in, iets wat ze niet meer snel zal vergeten.

"Ik ben middenveldster en ik heb bij het eerste ook getraind als middenveldster. En toen maakte ik opeens mijn debuut als rechtsback. Dat was wel even iets anders. Maar dat ging goed. Ik heb een goede kans gehad", blikt Pijnenburg zelf terug voor de camera's van het clubkanaal. Haar vader, Rob, werd door Manon Melis, manager vrouwenvoetbal, op de hoogte gebracht: "Manon (Melis, red.) was bij de wedstrijd. Die filmde dat Emma erin kwam en stuurde dat meteen door naar mij."

Pijnenburg vertelt verder: "Ik weet nog dat we 1-0 voor stonden. In de laatste minuut scoorden zij echt een geweldige vrije trap. Toen mocht ik dertig minuten langer mijn debuut maken. Ik vond het een mooie kans. Ik kon gewoon blijven later zien wat ik kon", aldus de Nieuw-Zeelandse. Haar moeder was trots: "Dat was echt waanzinnig, erg leuk, heel mooi.  Mooi dat ze haar kans kon pakken en kon debuteren. We zijn dankbaar dat ze een kans heeft gekregen en dat ze haar debuut kon maken."

Tegen Excelsior maakte Pijnenburg vervolgens haar debuut in de Azerion Vrouwen Eredivisie. "Die konden we wel live zien. Soms moet je om twee uur, drie uur 's nachts uit bed, of laat naar bed, om te kunnen kijken", zegt vader Rob, die in Nieuw-Zeeland woont. "Die ene keer, tegen Telstar (op 31 maart, red.), toen zeiden we: 'We gaan dat met uitstel kijken, 's ochtends om zeven uur'. En toen scoorde Emma. Die had 's nachts al gebeld. Toen wisten we ook wel dat ze gescoord had. Dat was leuk."

Lees meer:
0 reacties