Ellouzi over Bennink: "Onze carrières verliepen net even anders"

Maxime Bennink in het shirt van Feyenoord
Maxime Bennink in het shirt van Feyenoord Foto: © Orange Pictures

Excelsior-speelster Sabrine Ellouzi heeft sinds een tijd haar eigen bedrijfje: Food by Sab. Hiervoor houdt de aanvalster ook een blog bij, waarop nu de serie 'Het favoriete recept van...' is gestart.

Het eerste recept is afkomstig van Maxime Bennink, een van de beste vriendinnen van Ellouzi. "Maxime en ik kennen elkaar inmiddels al 10 jaar. Samen begonnen we in de jeugdopleiding van FC Twente. Onze carrières verliepen net even anders", vertelt de speelster van Excelsior.

Ze vervolgt: "Na Twente is ze verkast naar Zwolle waar ze een Engelse transfer afdwong. Ze speelde voor het Engelse Reading en Brighton. Alsof het zo moest zijn spelen en wonen we dan toch weer in dezelfde stad. Maxime is namelijk sinds dit seizoen speelster van Feyenoord."

Ook Bennink zelf komt aan het woord in de blog. "Dit is het eerste jaar dat Feyenoord Vrouwen in de Eredivisie uitkomt. Om daar onderdeel van te zijn is heel bijzonder."

"We maken telkens weer nieuwe, leuke dingen mee. Tot nu toe verloopt het seizoen boven verwachting goed, daar zijn wij erg blij mee. Ik ben al een aantal jaar topsporter, dus natuurlijk houd ik goed rekening met wat ik eet. Ik ben van mening dat het over het algemeen belangrijk is om gezond te eten", aldus Bennink, die toegeeft zelf niet graag in de keuken te staan.

"Wel vind ik het leuk om in de keuken te zijn als iemand kookt of meehelpt. Ik ben gek op lekker eten, ik lust vrijwel alles", besluit de speelster van Feyenoord, die een lekkere biefstuk salade heeft uitgekozen. Dat recept is hier te vinden.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 4 feb. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
Feyenoord V -
vr 4 feb. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
VV Alkmaar W -
vr 4 feb. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
ADO Den Haag V -
-
SC Heerenveen V -
zo 6 feb. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
Ajax V -
vr 11 feb. 2022, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
FC Twente V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 14 37 30
2 Ajax V 13 21 28
3 PSV V 14 4 26
4 Feyenoord V 14 5 25
5 PEC Zwolle V 15 1 20
Bekijk de hele stand