Ellouzi droomt van Spelen: "Of het realistisch is? Voor mij wel"

Sabrine Ellouzi in actie namens Excelsior
Sabrine Ellouzi in actie namens Excelsior Foto: © BSR Agency

Waar de OranjeLeeuwinnen deze interlandperiode gaan proberen een ticket voor de Olympische Spelen te pakken, doet Excelsior-spits Sabrine Ellouzi daarvoor ook een poging. Niet met Oranje, maar met Tunesië.

"Mijn twee grootste dromen op dit moment zijn het WK halen met Tunesië en de Olympische Spelen. Dat laatste gaat heel dichtbij komen. Wij spelen in de aankomende interlandperiode twee keer tegen Marokko, een keer thuis en een keer uit", vertelt Ellouzi bij de NOS. De winnaar van die duels gaat naar de finaleronde.

"Of de Olympische droom realistisch is? Voor mij wel, zeker", zegt de spits van Excelsior. "Ik denk dat we met Tunesië een hele goede weg in zijn geslagen. Op sportief gebied halen we steeds betere resultaten. Dit hoort ook weer bij het doorgroeien van ons voetballand, als vrouwenteam. Ik geloof er wel in."

Marokko stond afgelopen zomer op het WK en is dus een geduchte tegenstander. "Ze hebben op de Afrika Cup twee jaar geleden de finale gehaald. Ze doen het hartstikke goed, ze hebben een nieuwe coach met ervaring. Ze hebben best wel veel geïnvesteerd", weet Ellouzi. "Ze hebben het daar goed op orde, dat zie je ook op het veld terug."

Lees meer:
0 reacties