Ellouzi: "Als je om 09.00 uur afspreekt, komen ze pas om 9.10 uur"

Sabrine Ellouzi in duel
Sabrine Ellouzi in duel Foto: © Orange Pictures

Sabrine Ellouzi speelt sinds dit seizoen voor Excelsior en is sinds 2020 international van het Tunesische nationale elftal. Als Tunesisch international heeft Ellouzi kans op deelname aan de Afrika Cup.

De spits van Excelsior kan zich met haar land voor het eerst in zeven jaar weer voor de Afrika Cup plaatsen. Ellouzi is basisspeelster bij Tunesië en is één van de speelsters met buitenlandse ervaring. Naast Ellouzi heeft Tunesië ook 'Franse' en 'Duitse' spelers.

"Daardoor gaat het niveau bij het nationale team omhoog", wordt Ellouzi geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Je merkt aan alles dat vrouwenvoetbal in Tunesië groeit. Maar natuurlijk is het nog niet zo als bij ons. De mentaliteit is anders. Als je om 09.00 uur afspreekt, komen ze pas om 9.10 uur. Daar kijkt niemand van op."

Ellouzi is topscorer van Excelsior met zeven treffers en stapte dit seizoen bewust over van FC Twente naar de Rotterdammers. Met het oog op de Afrika Cup had Ellouzi speeltijd nodig. Is de nummer laatst van de Eredivisie dan wel de juiste club? "Ja, want de bondscoach staat achter mijn keuze. Hij vindt het een goede ontwikkeling. Als ik goed bij het nationale team presteer, komt er vast wel een mooie club."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand