Ellis als opvolger Wiegman? ''Nederland heeft een fenomenaal team''

Jill ellis 5f9be2eb1559b
Jill ellis 5f9be2eb1559b Foto: © Pro Shots

Bondscoach Sarina Wiegman verlaat de OranjeLeeuwinnen na de Olympische Spelen en dus moet de KNVB op zoek naar een vervanger. Jill Ellis heeft interesse, zo gaf ze aan voorafgaand aan het treffen tussen de Leeuwinnen en de Verenigde Staten.

De voormalig bondscoach van Team USA is op zoek naar een nieuwe uitdaging, zo gaf ze aan in de 'VrijMiBo' van FC Afkicken. "Om mezelf te ontwikkelen en weer op de toppen van mijn kunnen te lopen. Ik mis het coach zijn wel", aldus Ellis, die niks uitsluit.

"Ik had gesprekken met DC United, zij hebben veel succes gekend in de MLS. Maar op dit moment sta ik voor alles open", vervolgt de coach, voor wie het niet uitmaakt waar haar nieuwe job is. "Het maakt niet uit waar het is. Ik heb altijd in Amerika gecoacht, dus internationaal kan heel interessant zijn. Ook een verschillend gender kan interessant zijn. Het zijn opties."

Op voorhand zal Ellis de Leeuwinnen dus niet afwijzen, al is er nog geen contact geweest tussen de coach en de KNVB. "Nederland heeft een fenomenaal team", aldus de Amerikaanse.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand