Eindhoven loopt vol voor UWCL-finale: "Geen kamer meer te krijgen"

De bal voor de finale van de UEFA Women's Champions League in Eindhoven
De bal voor de finale van de UEFA Women's Champions League in Eindhoven Foto: © adidas

Op 3 juni vindt in het Philips Stadion in Eindhoven de finale van de UEFA Women's Champions League plaats. Het duel tussen FC Barcelona en VfL Wolfsburg is helemaal uitverkocht en dat hebben ze in Eindhoven wel gemerkt.

"De 29 hotels zijn volgeboekt. Dat zijn 2700 kamers", geeft Jeroen Renders van het Eindhovens Hoteliers Overleg aan tegenover Omroep Brabant. "Er is geen kamer meer te krijgen." Volgens Renders zijn de prijzen van de hotelkamers voor het weekend van de finale zo'n vijftien tot twintig procent hoger dan normaal. "Het zijn commerciële bedrijven. De vraag in dat weekend is enorm groot. Het spreekt voor zich dat de tarieven dan ietsje hoger liggen."

Zelf is Renders directeur van het hotel NH Collection Eindhoven Centre. "Wij hebben 132 hotelkamers. Zeker tachtig procent van de kamers is voor die finale geboekt", weet hij. "Ik neem aan dat alle restaurants zijn volgeboekt. De finale heeft een enorme pr-waarde voor de stad Eindhoven, de hotels en alles eromheen. De spin-off is enorm."

"Het is zo belangrijk dat wij deze finale nu al hebben binnengehaald. Eindhoven kijkt naar mogelijkheden om dat WK ook naar hier te halen", doelt Renders op het WK van 2027.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand