Egurrola teleurgesteld en trots: "Was echt een droom die uitkwam"

Zaterdagavond won FC Barcelona de UEFA Women's Champions League-finale met 2-0 van Olympique Lyon. Een enorme teleurstelling voor Oranje-international Damaris Egurrola. 

Waar landgenoot Esmee Brugts kon juichen, heerste er voor Daniëlle van de Donk en Egurrola na afloop teleurstelling. "Dit is heel moeilijk, maar ik ben trots op het team", vertelt ze na afloop voor de camera van DAZN. "We hebben nog steeds acht Champions Leagues, en Barcelona heeft nu hun derde... Maar ze hebben het goed gedaan, ik feliciteer ze."

De middenveldster analyseert de wedstrijd: "We kenden hun speelstijl, we wisten hoe ze gingen spelen. Ik denk dat we ons goed hebben geweerd, hun goal was heel gelukkig. Daarna hadden we wat kansen om te scoren, maar we hadden effectiever moeten zijn in het strafschopgebied."

Ondanks de nederlaag genoot Egurrola wel van de finale in Bilbao, waar ze opgroeide. "Dat was echt een droom die uitkwam. Met mijn familie hier en al mijn vrienden: ik had wel 500 mensen kunnen meenemen", vertelt ze. "Zij zijn onderdeel van alles wat ik doe op het veld, dus ik ben ook heel blij dat ze dit met me hebben kunnen delen. Hoewel het zwaar was om hen te zien huilen."

Lees meer:
0 reacties