Egurrola met Lyon in CL-finale: "Wordt sowieso een zware wedstrijd"

Damaris Egurrola voor Olympique Lyonnais
Damaris Egurrola voor Olympique Lyonnais Foto: © Pro Shots

Zaterdagavond staat de UEFA Women's Champions League-finale tussen FC Barcelona en Olympique Lyon op het programma. Niet alleen een ontmoeting tussen twee grootmachten, maar ook tussen drie OranjeLeeuwinnen.

Lieke Martens neemt het met Barça op tegen het Lyon van Damaris Egurrola en Daniëlle van de Donk. Egurrola koos in april voor een interlandcarrière bij Oranje en kent de kwaliteiten van tegenstander Martens.

"Stiekem zou ik het niet erg vinden als Lieke nog geen hele wedstrijd kan spelen…", doelt Egurrola op de net van een blessure herstelde Martens. "Lieke is echt een geweldige speler", zegt de middenveldster tegen De Telegraaf.

Ze vervolgt: "Maar eigenlijk maakt het niet uit wie erin staat bij FC Barcelona. Ze hebben zóveel goede spelers. Het wordt sowieso een zware wedstrijd voor ons", verwacht Egurrola, die weet dat FC Barcelona een van de beste clubs van Europa is.

De Catalanen jagen op de tweede titel, terwijl Olympique Lyon al zeven keer de cup omhoog mocht houden. "Onze ervaring is een belangrijk wapen. Voor mij wordt het de eerste keer, maar voor de rest heeft bijna iedereen hier al meerdere finales gespeeld", geeft Egurrola aan.

Denkend aan de finale krijgt ze kriebels. "Spelen in de finale van de Champions League… Ja, dat is gewoon een droom die uitkomt. Vroeger zat ik voor de televisie, nu maak ik zelf deel uit van het spektakel. Dat vind ik heel bijzonder. Ik kan niet wachten."

Lees meer:
0 reacties