Egurrola maakt weinig indruk: "Blonk uit in verkeerde keuzes"

Damaris Egurrola aan de bal namens de OranjeLeeuwinnen
Damaris Egurrola aan de bal namens de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Chris Tempelman is nog niet erg onder de indruk van Damaris Egurrola. Volgens de journalist valt de middenvelder van OranjeLeeuwinnen nog te vaak tegen.

Egurrola was tegen België nog van grote waarde met een late goal, maar is over het algemeen reservespeelster onder Andries Jonker. "Een rol waarin ze zich wel moet schikken, maar Egurrola trappelt van ongeduld. De tot Nederlandse genaturaliseerde Spaanse is een moderne middenveldster die zowel verdedigend als aanvallend van waarde is voor een elftal. Maar onomstreden als basiskracht is ze nooit geworden", schrijft Tempelman in Voetbal International.

Tegen Italië begon ze wel in de basis, maar OranjeLeeuwinnen verloor teleurstellend met 2-0. "Zij en Kaptein hadden moeite op het middenveld dat in deze samenstelling ook nog nooit had samengespeeld. Egurrola vertraagde het spel meer dan dat ze het versnelde", oordeelt Tempelman. "Ze blonk uit in het maken van verkeerde keuzes en maakte geen indruk. Als invalster zorgt ze met haar kopkracht voor gevaar, voor iets anders. Als basiskracht is het simpelweg te vlak."

Lees meer:
0 reacties