Egurrola lovend over OranjeLeeuwin: "Ik ben haar erg dankbaar"

Damaris Egurrola
Damaris Egurrola Foto: © Orange Pictures

De Spaanse Damaris Egurrola stond dinsdag voor het eerst op het veld in Zeist voor een training van de OranjeLeeuwinnen. Het 22-jarige talent kwam vorig jaar in beeld bij Oranje, toen ze met Lyon voor een oefentoernooi naar Portland was gereisd. Bij toeval liep ze bondscoach Mark Parsons in het hotel tegen het lijf.

"We raakten met elkaar aan de praat en de volgende dag hadden we een serieus gesprek met mijn zaakwaarnemer erbij", zegt Egurrola tegen NU.nl. "Hij kwam precies op het juiste moment, want in Spanje had ik de afgelopen drie jaar geen kans gehad. Dat zo'n team geïnteresseerd in mij was, was erg belangrijk voor mij."

Naast Nederland en Spanje kon Egurrola kiezen voor Amerika. Het was Daniëlle van de Donk, teamgenote bij Lyon, die haar probeerde ervan te overtuigen voor Oranje te kiezen. "Je kent Daniëlle, ze stopt niet. Op een gegeven moment begon het zelfs irritant te worden."

De middenveldster vervolgt: "Maar ik ben haar erg dankbaar. Ze heeft er veel aan gedaan om mij hier te krijgen. Ik voel me een Europeaan, ook al ben ik in de Verenigde Staten geboren. Nederland was de beste optie", zo besluit Egurrola.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand