"Een uitwedstrijd voor Lyon, maar een thuiswedstrijd voor Damaris"

Damaris Egurrola (Olympique Lyon) in actie tegen Benfica
Damaris Egurrola (Olympique Lyon) in actie tegen Benfica Foto: © BSR Agency

Damaris Egurrola hoopt zaterdag met Olympique Lyon de UEFA Women's Champions League te winnen. De finale, tegen FC Barcelona, wordt gespeeld in Bilbao. Het 'thuis' van de OranjeLeeuwin.

Het Nederlandse deel van de familie is van de partij in San Mamés. "Als Damaris voor Oranje in Nederland is, heeft ze tussen de wedstrijden en trainingen door ook wel eens een paar dagen vrij. Dan komt ze bij ons tot rust", vertelt oom Harjo, die in Apeldoorn woont. "Dan halen we een ijsje in Apeldoorn, gaan we wandelen met de hond in Apeldoorn of relaxen we bij de molen in Vaassen."

"Even weg van de drukte, even weg uit de voetbalwereld om tot rust te komen. Dat vinden we allemaal fijn", zegt Harjo in gesprek met Tubantia. "We zijn heel trots dat ze voor Oranje koos een paar jaar geleden, ik vertel het ook aan iedereen die het wil horen, haha", lacht de oom van de middenveldster.

Zaterdagavond wacht dus de UEFA Women's Champions League finale, in Bilbao. "Er is veel aandacht voor deze wedstrijd in de kranten. Zelfs in El Pais, toch een groot medium. En dan speelt ook Damaris een grote rol. Ze is een Bask, heeft hier haar eerste jaren als profvoetballer doorgebracht, dat maakt wat los hoor. Ze komt thuis in dit stadion", weet Harjo.

Hij gaat verder: "Nadat ze terugkeerde uit Amerika, waar ze geboren werd, kwam ze in Guernica terecht. Daar leerde ze voetballen als meisje tussen de jongens. Dat verhaal brengt ook voor de familie veel emoties mee. Het is misschien een uitwedstrijd voor Lyon, maar een thuiswedstrijd voor Damaris. Het heeft een enorme betekenis, het voelt als iets unieks", aldus de oom van Egurrola.

Lees meer:
0 reacties