Eén Oranje-speelster in top veertig beste speelsters van 2023

Victoria Pelova (Arsenal) in duel met Jill Roord (Manchester City)
Victoria Pelova (Arsenal) in duel met Jill Roord (Manchester City) Foto: © BSR Agency

Ook dit jaar komt het Engelse The Guardian weer met een lijst van de honderd beste speelsters van het afgelopen jaar. Donderdag en vrijdag werden de laatste speelsters bekendgemaakt, waardoor nu bekend is welke OranjeLeeuwin het hoogst is geëindigd in de lijst.

Het gaat om Jill Roord. De aanvallende middenveldster is terug te vinden op plaats 38. De 26-jarige Roord stijgt daarmee liefst 22 plaatsen ten opzichte van 2022. De OranjeLeeuwin tekende afgelopen zomer een contract bij Manchester City en dat pakte goed uit: ze scoorde dit seizoen al zes keer en gaf twee assists.

Ook met Oranje maakte Roord indruk. De Oldenzaalse scoorde viermaal op het WK en bereikte met de Leeuwinnen de Final Four van de Nations League. Door deze prestaties eindigt Roord uiteindelijk als 38e, waarmee ze de hoogstgeplaatste Nederlandse speelster op de lijst is.

Aitana Bonmatí is door de jury, die bestaat uit 112 leden, verkozen tot de beste speelster van 2023. Maar liefst 103 juryleden stemden op de smaakmaker van Spanje en FC Barcelona als nummer één. Sam Kerr en Salma Paralluelo zijn de nummers twee en drie. Keira Walsh (vier), Fridolina Rolfö (vijf), Alexandra Popp (zes), Caroline Graham Hansen (zeven), Mapi León (acht), Mary Earps (negen) en Lauren James (tien) maken de top tien compleet.

In totaal werden er acht OranjeLeeuwinnen verkozen in de top honderd:
96
Damaris Egurrola
93
Daphne van Domselaar
82
Lieke Martens
79
Esmee Brugts
78
Victoria Pelova
71
Lineth Beerensteyn
54
Daniëlle van de Donk
38
Jill Roord

Lees meer:
0 reacties