Welkom op onze nieuwe website!

'Echt ernstig werd het bij de analyse van trainer Mark Parsons''

Mark parsons oranjeleeuwinnen tsjechie 6144e668003c0
Mark parsons oranjeleeuwinnen tsjechie 6144e668003c0 Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen begonnen vorige week aan het tijdperk met bondscoach Mark Parsons. Hij beleefde een debuut om snel te vergeten.

Zijn eerste wedstrijd, een WK-kwalificatieduel met Tsjechië eindigde in een gelijkspel. Vivianne Miedema, die de late gelijkmaker maakte, was na afloop duidelijk: We kunnen wel altijd alle druk bij mij neerleggen, maar we hebben meer mensen die een doelpunt kunnen maken", gaf de spits aan.

"Uiteindelijk sta ik er om goals te maken, maar we moeten niet geheel afhankelijk worden van één speler", zei Miedema in gesprek met het Algemeen Dagblad. Ook Iwan van Duren van Voetbal International zag het: "Zelf de voorzet geven en dan de bal inkoppen kan zelfs Miedema niet. En dus was Oranje meteen twee punten kwijt op weg naar het WK", schrijft hij.

Van Duren vervolgt: "Dat was al schrikken. Echt ernstig werd het bij de analyse van de nieuwe trainer Mark Parsons", is de journalist kritisch op de nieuwe bondscoach. "De Brit kwam toch uit de Verenigde Staten invliegen en niet van een andere planeet. Ja, hij had moeten rennen op het vliegveld, was zijn koffer kwijtgeraakt en moest de volgende dag in Zeist direct aan de bak."

"Maar een jetlag duurt toch geen vier dagen? De verder sympathiek ogende Parsons had blijkbaar een compleet andere wedstrijd gezien dan wij", aldus Van Duren. Parsons zelf was namelijk niet ontevreden, zo zei hij na afloop: "Het enige teleurstellende aan de wedstrijd is het eindresultaat. De energie, de toewijding en de kalmte van de speelsters waren uitstekend."

Van Duren is kritisch: "Parsons pakte na afloop zijn eigen team niet aan, maar prees opzichtig de Tsjechen. Adel verplicht, de lat moet veel hoger, niet omlaag. Nu stond er ineens totaal onnodig druk op de tweede wedstrijd, vandaag op en tegen IJsland."

"Ook al zo’n moeilijke tegenstander, volgens de bondscoach. Nee, Oranje hoort de moeilijke tegenstander te zijn. Niks IJsland-uit, altijd lastig. Gewoon zelf eisen dat je beter speelt", aldus de journalist.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Eredivisie Women
FC Twente W -
-
SC Heerenveen W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PSV W -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PEC Zwolle W -
-
Ajax W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord W -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Eredivisie Women
SC Heerenveen W -
-
ADO Den Haag W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle W 7 5 13
2 Feyenoord W 6 4 11
3 FC Twente W 6 11 10
4 Ajax W 6 8 10
5 PSV W 6 5 10
Bekijk de hele stand