Duitsland heeft opvolger Hrubesch binnen: "De juiste persoon"

Christian Wück
Christian Wück Foto: © BSR Agency

De Duitse voetbalbond heeft Christian Wück gestrikt als nieuwe bondscoach. De 50-jarige Wück zal na de Olympische Spelen in Parijs Horst Hrubesch opvolgen.

Hrubesch staat sinds november als interim-bondscoach aan het roer bij Duitsland. Met de nationale ploeg wist hij eind vorige maand het laatste Olympische ticket te pakken, door de OranjeLeeuwinnen met 2-0 te verslaan. Eerder was al bekend dat Hrubesch na de Olympische Spelen zou vertrekken.

Wück is nu dus aangesteld als zijn opvolger. De voormalig voetballer van onder meer VfL Wolfsburg en 1. FC Nürnberg is al jaren werkzaam bij de Duitse voetbalbond en had meerdere jeugdteams onder zijn hoede. Vorig jaar leidde hij de jongens van Duitsland O17 naar de Europese titel.

"Christian Wück heeft ons overtuigd met zijn passie, expertise en zijn doelgerichte en zeer duidelijke concept", zegt sportief directeur Nia Künzer van de DFB. "Het is ook belangrijk voor ons om jonge spelers kennis te laten maken met het nationale seniorenteam of om huidige spelers om te vormen tot leidende spelers - daarvoor is hij de juiste persoon."

Lees meer:
0 reacties