Duitse bondscoach waarschuwt: "Op 90 procent is niet genoeg"

Horst Hrubech
Horst Hrubech Foto: © Pro Shots

Duitsland verloor met 1-2 van Frankrijk en baalt. Tegen Nederland volgt woensdag de laatste kans om deelname aan de Olympische Spelen van Parijs af te dwingen.

Bondscoach Horst Hrubesch had geconstateerd dat zijn ploeg te veel fouten had gemaakt. Duitsland keek bij de rust tegen een 2-0-achterstand aan en scoorde pas in de 82e minuut vanaf de strafschopstip tegen. "We zijn te laat in gang geschoten. Dat tweede doelpunt van Frankrijk brak ons een beetje op", aldus Hrubesch.

Hrubesch zette zijn ploeg op scherp voor het duel met Oranje in Heerenveen. Het is de laatste kans voor de Duitsers om zich te plaatsen voor de Spelen van aankomende zomer. "Aan de ene kant geloof ik in hen", zei hij over zijn eigen speelsters. "Ze hebben voldoende kwaliteiten, maar ze moeten er alles aan doen. 90 procent is niet genoeg."

Ook aanvoerster Alexandra Popp baalde na afloop, maar zag ook een lichtpuntje. "Ik ben blij dat we in ieder geval nog een kans krijgen. We zullen nu al onze krachten moeten bundelen en vanaf de eerste minuut scherp zijn. We hadden het vandaag gewoon af moeten maken, maar het is zoals het is. We waren naar mijn idee te nerveus",

Lees meer:
0 reacties