Duel Oranje O17 in teken van vriendschap met Turkije: "Een eer"

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

Oranje O17 speelde afgelopen zondag de EK-kwalificatiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Turkije. De wedstrijd in 's-Gravenzande stond in het teken van honderd jaar vriendschap tussen de landen.

Voorafgaand aan het duel hielden Hoofd Corporate Affairs & Sociale Impact David Pranger (KNVB), ambassadeur Selçuk Ünal (Turkije) en plaatsvervangend directeur Europa Mauritz Verheijden (Buitenlandse Zaken) een toespraak waarin ze spraken over de talentvolle voetbalsters, de snelle ontwikkeling van het vrouwenvoetbal en honderd jaar vriendschappelijke relaties tussen de landen, zo meldt de KNVB.

Oranje O17 won het duel uiteindelijk met 6-1. "De KNVB waardeert de fijne samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Voetbal heeft het vermogen om mensen over heel de wereld samen te brengen. Voetbal overbrugt verschillen tussen mensen en landen", zegt Pranger.

"Het was een eer voor ons om de ambassadeur van Turkije te mogen ontvangen voor deze mooie gelegenheid, waarin voetbal en diplomatie goed hand in hand gingen. Ook bedanken we de supporters van beide landen voor de fantastische en unieke sfeer", aldus het Hoofd Corporate Affairs. "Hun enthousiasme en sportiviteit symboliseerden de sterke verbondenheid tussen Nederland en Turkije en droegen bij aan een onvergetelijke ervaring voor alle aanwezigen."

Lees meer:
0 reacties