Welkom op onze nieuwe website!

Duel met Australië is Wiegman 'veel waard': ''Was niet geflatteerd''

Op sarina wiegman 60769f0aefd6f
Op sarina wiegman 60769f0aefd6f Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen wonnen dinsdagavond overtuigend van Australië. In Nijmegen werd het uiteindelijk 5-0 en de wedstrijd is volgens bondscoach Sarina Wiegman 'veel waard'.

"De winst is leuk en natuurlijk is 5-0 een momentopname. Maar we hebben veel uit deze wedstrijd kunnen halen", zei Wiegman na afloop. De Australische ploeg kwam voorafgaand aan deze interlandperiode een jaar niet samen vanwege corona.

Daarnaast ontbraken er ook een aantal speelsters bij de 'Matildas' vanwege de coronamaatregelen. "Ze waren wat gehavend, op de Spelen verwacht ik dat ze iets sterker voor de dag komen. Ik werd verrast door hun fouten. Ze hebben nog wel tijd nodig om het op de rit te krijgen", gaf de bondscoach toe.

"Ze gaven heel veel ruimte weg. Er staan daar een paar vrouwen, zo groot en sterk. Ze hebben veel power. Maar er was veel ruimte om daar tussendoor te voetballen", zag Wiegman, die blij was met het spel van haar ploeg. "Er stond een team op het veld, dat goede dingen wilde laten zien aan de bal. Het is goed dat je het na de tegenslag op vrijdag weer zo oppakt."

De Leeuwinnen waren ietwat getergd, merkte de bondscoach. Vooral bij de 3-0 van Jackie Groenen zag Wiegman wat ze wilde zien: "We zetten goed hoog druk, pakten de bal af en sloegen toe. Er zaten goede goals bij, dat was goed om te zien. We wisten dat dit een totaal andere wedstrijd zou worden dan tegen Spanje, Australië heeft een totaal andere voetbalfilosofie. We moesten er goed staan als team, dat hebben we goed gedaan."

Ondanks het wat verzwakte Australië haalt Wiegman veel uit de wedstrijd. "Vooral omdat we dingen uit hebben geprobeerd, we zagen speelsters op verschillende posities. Voor speelsters was dit ook goed om zich te laten zien. Ik vond de 5-0 niet eens geflatteerd. Uiteindelijk hebben we een hele nuttige week gehad, waar ik veel uit kan halen. In deze periode kunnen we daar heel veel mee", aldus de bondscoach.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand