Drukke transferzomer op komst bij Ajax? "Kans is zeker aanwezig"

De speelsters van Ajax in de Johan Cruijff ArenA
De speelsters van Ajax in de Johan Cruijff ArenA Foto: © BSR Agency

Ajax maakte dit seizoen indruk met de campagne in Europa. In de UEFA Women's Champions League bereikten de Amsterdammers de kwartfinale, waarin grootmacht Chelsea uiteindelijk te sterk bleek. De goede prestaties in Europa zorgen misschien wel voor een drukke transferzomer bij Ajax.

"De vergelijking met de mannen van Ajax – die in het verleden ook indrukwekkende Europese campagnes kenden – dringt zich op. Verschillende Ajax-spelers speelden zich destijds in de kijker en dwongen lucratieve transfers af. De kans dat enkele Ajaxvrouwen nu ook een stap zullen maken is zeker aanwezig", zo voorspelt Chris Tempelman in Voetbal International.

De scouts in Europa zullen ongetwijfeld hebben gekeken naar de Europese optredens van Ajax. "De discussie over de betalingen in Nederland zal ook zeker een rol spelen. In het buitenland is nu eenmaal – net als in de mannenwereld – meer te verdienen. De populariteit van het vrouwenvoetbal in Nederland neemt toe, maar nog niet in die mate dat het geld tegen de plinten klotst."

Romée Leuchter heeft haar vertrek al aangekondigd. De spits wil graag een stap gaan maken, zo liet ze weten. "Zij is de Eredivisie duidelijk ontgroeid en heeft in de Champions League laten zien dat ze een hoger niveau aankan. Een keuze voor een Engelse of Duitse subtopper lijkt wenselijk, een transfer naar het allerhoogste niveau zou kunnen betekenen dat ze niet iedere week speelt", schrijft Tempelman.

Hij vervolgt: "Op haar leeftijd (23) zou dat voor haar ontwikkeling niet goed zijn en bovendien een doorbraak in Oranje in de weg kunnen staan. Andere speelsters die interessant kunnen zijn voor clubs elders in Europa zijn Chasity Grant, keepster Regina van Eijk en centrale verdediger Kay-Lee de Sanders. Speelsters die stuk voor stuk hebben aangetoond dat ze zich ontwikkeld hebben."

"En wat te denken van Lily Yohannes. De pas zestienjarige geboren Amerikaanse doet er verstandig aan nog even in Amsterdam te blijven, maar het talent van de jonge speelster wordt alom herkend en geprezen", aldus de journalist. Iemand die sowieso vertrekt bij Ajax is Suzanne Bakker. Het contract van de coach wordt niet verlengd.

Lees meer:
0 reacties