Droom Lacroix komt uit: "Wie had dit gedacht? Dit is niet normaal"

Robine Lacroix zette eerder deze week haar handtekening onder haar eerste profcontract bij PSV. Een prachtig moment voor de 18-jarige middenveldster, die nu tot medio 2026 vastligt in Eindhoven.

"Ik ben er superblij mee. Dit is een hele speciale dag. Wie had dit gedacht? Ik droomde hier al vanaf kinds af aan van, van deze dag, dat ik dit mocht ondertekenen", zegt Lacroix voor de camera's van PSV TV. "Dit is niet normaal." De middenveldster is inmiddels drie jaar actief voor PSV. Ze komt uit voor de beloftenploeg.

"Ik ben een middenveldster, echt een box-to-box-speelster", omschrijft de jeugdinternational van Oranje zichzelf. "Je ziet me voor, je ziet me achter, je ziet me eigenlijk overal tien keer terugkomen. Als ik de bal niet heb, dan zorg ik dat ik 'm ga terugpakken."

Lacroix gaat verder: "Ik hoop mezelf te gaan ontwikkelen, minuten maken. Dit moet de eerste stap zijn voor wat er komen gaat. Wat voor stappen ik al heb kunnen zetten? Van op de bank zitten bij Jong, naar basisspeelster worden, meetrainen met het eerste en nu mijn eerste contract", glundert ze. "Natuurlijk wil ik uiteindelijk basisspeelster worden, maar ik weet ook zelf dat daar nog heel wat trainingen voor moeten komen. Ik wacht geduldig af."

De middenveldster vindt het zeer leerzaam om aan te sluiten bij het eerste elftal. "Ik zie echt voorbeelden, elke dag op de training. Ik vind het fijn dat ik daar dan tegen kan voetballen. Dan zie ik mezelf ook stapjes zetten. Ze nemen me echt mee in de groep, zeker. De meiden die op jouw positie staan, kunnen tips geven waar ik echt veel aan heb. Maar ook de keepsters geven goede tips. Ik werd echt goed in de groep omarmd, dat is echt leuk."

Lacroix staat voor een mooie zomer: "Wat er op het spel staat? Een EK of WK, waar ik op uit mag komen. Het is spannend nu. Ik hoop het WK, dat lijkt me echt vet. Om naar Colombia te gaan. Het EK is ook super mooi om mee te maken, ik heb er al twee mogen meemaken. Maar een WK lijkt me echt heel vet."

Lees meer:
0 reacties