Driessen kritisch: "Hebben het vrouwenvoetbal niet serieus genomen"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Orange Pictures

Mark Parsons is ontslagen als bondscoach van de OranjeLeeuwinnen. Volgens Valentijn Driessen was dat 'het moment waarvan je wist dat komen ging'.

"De Engelsman heeft er een puinhoop van gemaakt bij Oranje", schrijft hij in zijn column in De Telegraaf. "Parsons werd niet serieus genomen door de spelers."

Volgens Driessen ontbrak de bondscoach aan 'enige autoriteit'. "Hij trapte louter open deuren in en vermoeide iedereen met zweverig gezwets. Hij was niet de gewenste Sarina Wiegman plus, maar Mark min."

Wel was er ook iets positiefs aan Parsons: "Hij begon, deels gedwongen, met doorselecteren. Iets waar Wiegman geen oog voor had", schrijft Driessen, die van mening is dat het ontslag van Parsons 'onvermijdelijk en terecht' is."

Hij heeft ook vooral kritiek op de KNVB. "Van der Zee (Jan Dirk van der Zee, verantwoordelijk voor het vrouwenvoetbal bij de KNVB, red.) is met afstand de grootste brokkenpiloot bij de KNVB sinds decennia."

"De lijst van missers, foute beleidskeuzes, incorrecte opmerkingen en verkeerde aanstellingen van deze politieke konkelaar is te lang om op te noemen. Had de Raad van Toezicht ruggengraat, dan zou deze directeur amateurvoetbal allang buiten gebonjourd zijn bij de voetbalbond", is Driessen hard.

Ook voormalig directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma moet het verduren: "Van der Zee en Hoogma hebben het vrouwenvoetbal niet serieus genomen. Na een zoektocht van negen maanden (!) en een reeks afzeggingen haalde het duo met Parsons uiteindelijk de tiende keus binnen."

"In plaats van het budget te verruimen om de beste keus te verleiden Wiegman op te volgen", weet Driessen. "Weliswaar heeft Hoogma als afgevaardigde van de proftak tweemaal een verkeerde bondscoach aangesteld, de Oranjevrouwen verdienen aansluiting bij de profsectie in Zeist."

Volgens Driessen is het 'wachten op de volgende mislukking bij de vrouwen'. "Je gunt de nieuwe vrouwenbondscoach meer kennis en kunde om hem/haar heen", besluit hij.

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt donderdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in De Kuip. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand