Drie speelsters van Ajax in Oranje-selectie: "Erg weinig speelsters"

De speelsters en staf van Ajax
De speelsters en staf van Ajax Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen spelen vrijdagavond de eerste wedstrijd van deze EK-kwalificatiereeks. Bondscoach Andries Jonker moet de nodige speelsters missen vanwege blessures en heeft daardoor ook wat 'nieuwe' namen bij de selectie gehaald.

Zo maken Nina Nijstad en Gwyneth Hendriks (PSV) hun debuut in de selectie, terwijl Daniëlle de Jong en Chasity Grant ook zijn opgeroepen. Ook analist Robbert van MAX Vandaag valt de nieuwe namen op. "Gek genoeg maar eentje van Ajax, die de naam van de zwalkende club toch meer dan hoog hebben gehouden in binnen- en buitenland", zegt hij. "Dat is rechtsbuiten Chasity Grant, die haar clubgenotes Sherida Spitse en Romée Leuchter komt vergezellen in de Oranjeselectie."

"Wat mij betreft erg weinig speelsters van het momenteel toonaangevende team. Goed, Twente wordt kampioen, maar internationaal blijft die club ver achter", aldus Robbert. Zijn collega Hein ziet dat Oranje in een lastige poule zit. "1e of 2e worden in een lastige poule met Italië, Noorwegen en Finland, is het devies."

Lees meer:
0 reacties