Drie OranjeLeeuwinnen overtuigen niet: "Totaal geen diepgang"

Jill Roord baalt na de gelijkmaker van Zwitserland
Jill Roord baalt na de gelijkmaker van Zwitserland Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen wonnen zondag met 4-1 van Zwitserland. Lieke Martens, Lineth Beerensteyn en Jill Roord begonnen in de basis, maar konden geen potten breken.

"Ze zit niet lekker in het toernooi", zegt oud-international Manon Melis in Studio Engeland van de NOS. "Ze werd gewisseld voor Esmee Brugts. En Esmee heeft in twintig minuten meer geslaagde dribbels gehad dan Martens in zeventig", merkt Melis op.

Ook Leonne Stentler zag dan de invalsters meer indruk maakten dan Martens. Ze was dan ook te spreken over Victoria Pelova en Romée Leuchter. "Ik denk dat iedereen heeft gezien wat ze gebracht hebben. Ze waren fantastisch en brachten energie en lef."

"Zwitserland lag misschien op apegapen, maar ik wil hun optreden niet kleiner maken. Leuchter heeft bijvoorbeeld duidelijk gemaakt de eerste optie achter Vivianne Miedema in de spits te zijn", denkt Stentler.

Ook de optredens van Lineth Beerensteyn en Jill Roord vielen niet in de smaak bij Stentler. "Roord speelde niet goed. Ze speelde op de zijkant in plaats van achter de spits. Hoe ze nu spelen, wordt ze een extra nummer tien. Maar Martens ook."

"Pelova was juist bezig het spel te versnellen. Ze bracht diepgang. Dat misten we. Beerensteyn, Martens, Roord... Totaal geen diepgang, bij Pelova gebeurt dat wel", aldus Stentler. "Ze bracht zoveel energie en was onbevangen. Echt genieten. De wissels maakten het verschil", besluit de oud-international.

Nederland - Argentinië

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de kwartfinale! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen Argentinië. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Argentinië! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
8/12
ADO Den Haag V
19:30
Feyenoord V
vr
9/12
PEC Zwolle V
18:00
VV Alkmaar W
vr
9/12
SC Heerenveen V
18:00
Excelsior Rotterdam W
vr
9/12
Telstar W
18:00
PSV V
zo
11/12
FC Twente V
16:45
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 9 39 27
2 Ajax V 9 29 24
3 Fortuna Sittard W 9 16 19
4 ADO Den Haag V 9 12 16
5 PSV V 9 6 16
6 Feyenoord V 9 -2 13
7 PEC Zwolle V 8 -14 8
Bekijk de hele stand