Doreleijers: "Zij hebben vrouwenvoetbal een gezicht gegeven"

Sandra Doreleijers van PSV
Sandra Doreleijers van PSV Foto: © Orange Pictures

PSV nam maandagavond na de wedstrijd tegen Ajax afscheid van de vertrekkende en stoppende speelsters. Op het veld van PSV Campus De Herdgang sprak Sandra Doreleijers, manager vrouwenvoetbal bij de Eindhovense club, de speelsters toe.

"Het zijn speelsters met hele mooie carrières voor de boeg", zei Doreleijers. "Voor een aantal hoop ik op nog vele interlands met Jong Oranje of met Oranje. Twee speelsters wil ik er even uithalen, omdat zij hun carrière afsluiten. Dat zijn Kika (van Es, red.) en Mandy (van den Berg, red.). Zij hebben heel veel voor het vrouwenvoetbal betekent."

"Zij zijn in 2017 Europees kampioen geworden, ze hebben ervoor gezorgd dat we bij PSV deze omstandigheden hebben, dat we zo professioneel met voetbal bezig kunnen zijn. Zij hebben vrouwenvoetbal een gezicht gegeven. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Met hun persoonlijkheden, met hun interviews. Daar wil ik jullie voor bedanken", aldus Doreleijers.

Ook Jeslynn Kuijpers, 'Miss PSV', werd speciaal toegesproken door de manager vrouwenvoetbal. "Jij bent er vanaf begin af aan geweest. Je hebt alles meegemaakt, van trainingen op een veldje tot aan waar we nu zijn. Dankjewel voor alles, de ups en de downs die er zijn geweest. Je was super waardevol en ik wens je veel succes."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand