Doreleijers waarschuwt: "Anders spelen we minder grote rol in Europa"

Sandra Doreleijers van PSV
Sandra Doreleijers van PSV Foto: © Orange Pictures

De clubs uit de Pure Energie Eredivisie Vrouwen moeten nu serieus doorpakken, willen ze de aansluiting met de Europese top niet verliezen. Dat is Sandra Doreleijers, manager vrouwenvoetbal bij PSV, van mening.

Doreleijers vindt dat er structureel een Nederlandse club moet meedoen in de groepsfase van de UEFA Women's Champions League. Daarvoor moet het niveau van de competitie en de clubs omhoog: "Anders zullen we een steeds minder grote rol spelen in Europa."

"Ik vind dat dat veel meer speelsters een echt contract moeten hebben, niet meer een amateurcontract", zegt de manager vrouwenvoetbal in gesprek met Trouw. "En voor iedereen moet een cao gaan gelden."

Ze vervolgt: "Wat zijn de minimale eisen voor de speelsters en voor de staf? Die eisen mogen verder omhoog. Ook vind ik dat de manager vrouwenvoetbal een fulltime functie verdient."

"De meesten doen dit naast hun andere werkzaamheden. Dan kan niet meer, die tijd is geweest", aldus Doreleijers, die graag zou zien dat Nederlandse internationals minder snel de stap naar het buitenland maken.

Al begrijpt ze die keuze wel. "Onze competitie is niet zo aantrekkelijk als die in Engeland, Frankrijk of Spanje", besluit Doreleijers.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand