Doreleijers: "Daardoor kunnen we hen terug naar Nederland halen"

Sandra Doreleijers van PSV
Sandra Doreleijers van PSV Foto: © Orange Pictures

PSV kijkt terug op een teleurstellend seizoen. De Eindhovenaren haalden wel de bekerfinale, maar eindigden in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen als derde.

"De prestaties van het eerste team zijn teleurstellend. We willen meedoen om de prijzen. Hebben dan wel de bekerfinale gehaald, maar zijn in de competitie veel te vroeg afgehaakt. Dat is niet oké en geeft een zure nasmaak aan het seizoen", zegt Sandra Doreleijers, manager vrouwenvoetbal bij PSV.

De Eindhovense ploeg kwam scorend vermogen tekort en grijpt daarom in. Joëlle Smits, topscorer aller tijden bij PSV, keert komende zomer terug bij PSV. "Als zij fit blijft, hebben we een garantie op doelpunten", vertelt Doreleijers in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Ze vervolgt: "Met Chimera Ripa hebben we nog een talentvolle aanvalster vastgelegd. Fijn voor haar dat ze de tijd krijgt, net als Maxime Snellenberg die herstellende is van een blessure. En bij Amalie Thestrup kan het er ook nog uitkomen."

PSV ontving voor de transfer van Smits naar VfL Wolfsburg voor het eerst een transfersom en nu betaalde de club zelf ook voor het eerst een bedrag om een speelster binnen te halen. "Het mooie is dat het geen huur is geworden, maar we haar echt voor drie jaar hebben teruggehaald. Daar ben ik heel blij mee."

Naast Smits wist de club zich ook te verzekeren van meerdere speelsters, die een meerjarig contract tekenen. "We willen er een verdienmodel van maken. Omdat we meer salaris betalen, kunnen we Joëlle Smits en Inessa Kaagman terug naar Nederland halen", aldus Doreleijers.

Ze besluit: "Als je kijkt naar wat de jongste speelster van de selectie twee jaar geleden kreeg en nu, is dat met 200 procent omhoog gegaan. Iedereen kan ervan rondkomen, al blijven we ook stimuleren dat ze daarnaast een opleiding afmaken."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand