Dompig en Babb waarschuwen OranjeLeeuwinnen: "Ze zijn echt zeikerds"

Chanté Dompig in actie namens AC Milan
Chanté Dompig in actie namens AC Milan Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen spelen vrijdagavond tegen Italië. Selena Babb en Chanté-Mary Dompig weten maar al te goed hoe de Italianen spelen. Bij AC Milan spelen zij met meerdere Italiaanse internationals.

Het overgrote deel van de Italiaanse ploeg is actief in de Serie A. "In het buitenland is het allemaal wat professioneler, daar kan je full-prof zijn en zijn de faciliteiten beter", merkt Dompig op in gesprek met ESPN. Babb vult aan: "Het is hier heel professioneel, ook als ik het vergelijk met het Nederlandse vrouwenvoetbal. Ik hoef ernaast niet te werken, we hebben allemaal professionele contracten. En het niveau ligt ook hoger."

"Door de hele competitie heen lopen internationals, dat is in Nederland niet zo. Daar lopen alleen bij de grote clubs internationals rond. Het grootste verschil zit in 'm het onderste deel van de competities, denk ik", aldus de Nederlandse doelvrouw. Het Italiaanse voetbal wordt getypeerd door de passie, zo stelt het tweetal.

Dompig: "De Italianen voetballen echt met passie. Het volkslied zingen ze uit volle borst, maar écht uit volle borst, mee. Elke bal willen ze goed spelen. Zelfs de verdedigers zijn gedreven, waardoor er ook vaak door verdedigers wordt gescoord in de competitie." De Italiaanse speelsters zijn temperamentvol. "Ze zijn echt zeikerds", weet Babb. "Als je ze een klein duwtje geeft, schreeuwen ze moord en brand. Dat is die Italiaanse passie, dat moet je maar voor lief nemen."

Wat het vrijdagavond gaat worden? "Ik verwacht dat Nederland gaat winnen, maar het wordt niet makkelijk", aldus Babb. "De Italianen zijn individueel en als team sterk, maar dat zijn de Oranjevrouwen ook. Ik denk wel dat Oranje meer kansen gaat krijgen, maar Oranje moet er de hele wedstrijd klaar voor zijn", is de waarschuwing van Dompig.

De Nederlandse spits besluit: "Italianen blijven doorgaan tot de laatste minuut. Ik hoop dat wij ervandoor gaan met de winst, want dan kunnen mijn teamgenoten mij ook niets zeggen als ik straks weer terug ben in Italië."

Lees meer:
0 reacties