Dominique Janssen: "Heb een bepaalde druk bij mezelf neergelegd"

Dominique Janssen
Dominique Janssen Foto: © Pro Shots

Sinds dit seizoen kent VfL Wolfsburg een grote Nederlandse enclave. In totaal spelen er vijf internationals: Dominique Janssen, Jill Roord, Shanice van de Sanden, Joëlle Smits en Lynn Wilms.

Janssen is in haar derde seizoen een van de oudgedienden en kreeg afgelopen zomer gezelschap van meerdere landgenoten. "In het begin dacht ik wel: oh jeetje, vijf Nederlanders", is ze eerlijk tegenover de NOS.

De verdedigster vervolgt: "Bij Arsenal waren we met vier. Natuurlijk zoek je elkaar op en is het fijn om soms Nederlands te praten. Maar ik voel me ook fijn onder de Duitsers."

"Misschien kan ik mezelf ook bijna een halve Duitser noemen. Dan zeg ik opeens 'genau' tegen mijn Nederlandse teamgenootjes", lacht de verdedigster, die dit seizoen een van de aanvoersters is.

"Een grote stap, maar ook iets wat ik altijd al gedroomd heb. Verantwoordelijkheid nemen. Misschien heb ik ook een bepaalde druk bij mezelf neergelegd. Ik wil het goed doen, het team kunnen steunen", is ze duidelijk.

Janssen probeert haar teamgenoten te helpen. "Je wil iedereen helpen, maar dat kan niet altijd. De laatste weken klopt het achterin en dan kunnen we de rest ook meenemen."

Soms ziet ze dat jonge speelsters aan het struggelen zijn. "Soms is het moeilijk om je ware ik te vinden. Wie ben ik nou eigenlijk? Soms moet je mensen een beetje helpen om hun richting te vinden."

"Bij mij waren dat Daan (Daniëlle van der Donk, red.) en Saar (Sari van Veenendaal, red.) bij Arsenal. Zij waren er altijd voor mij. Nu probeer ik dat te doen voor de meiden om mij heen", aldus Janssen.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand