Dominique Janssen blikt terug: "Daar kon ik meer verdienen"

Dominique Janssen in het duel met Zuid-Afrika
Dominique Janssen in het duel met Zuid-Afrika Foto: © Pro Shots

Dominique Janssen keerde in 2019 terug in Duitsland. Ze speelde eerder bij SGS Essen en komt nu uit voor VfL Wolfsburg.

"Ik ben inmiddels ook een halve Duitse. Dat ik nu zo goed Nederlands praat, is een wonder, hoor", grapt de OranjeLeeuwin in gesprek met Helden. Op haar achttiende tekende Janssen haar eerste profcontract bij SGS Essen.

"Ik was op die leeftijd al bewust bezig met het maken van de beste keuze. Waar kon ik echt beter worden? Waar kon ik het meest bereiken? Waar voelde ik me het best bij? De Bundesliga was de sterkste competitie", vervolgt Janssen over haar keuze voor de Bundesliga-club.

In Essen transformeerde de verdedigster naar een fitnessbeest. "Ik ging voor het eerst in mijn leven volle bak krachttraining doen, twee keer in de week. Daar is de basis gelegd en daarom ben ik nu zo'n fitgirl", zegt Janssen, die na twee jaar richting Arsenal vertrok.

Voor haar gevoel was ze uitgeleerd bij SGS Essen. "Bij Essen speelde ik centraal achterin, maar ik wilde ook graag op het middenveld spelen. Die optie had ik niet bij Essen. Ik had de kans om naar Bristol te gaan, daar kon ik meer verdienen, en ik wist: daar ga ik centraal achterin spelen."

Uiteindelijk koos Janssen dus voor Arsenal. "Ik koos voor de uitdaging: bij Arsenal moest ik me bewijzen, vechten voor mijn plek. Soms speelde ik als linksback, soms centraal achterin, maar soms ook op het middenveld. Achteraf was die wisseling van positie ook weleens vervelend, ik moest me iedere keer weer aanpassen. Nu weet ik: als centrale verdediger ben ik het best", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand