Doelvrouw met Nederlandse roots opgeroepen voor Noord-Macedonië

Berna Kabakci
Berna Kabakci Foto: © KingsTalent

Berna Kabakci, een getalenteerde keepster met roots in zowel Nederland als Noord-Macedonië, heeft zichzelf in korte tijd in de schijnwerpers van het internationale vrouwenvoetbal gespeeld. De doelvrouw is namelijk opgeroepen voor de EK-kwalificatieduels met Noord-Macedonië.

Het land is actief in League C van de EK-kwalificatie. Daarin treft het vrijdag en dinsdag Moldavië. Noord-Macedonië staat momenteel op een tweede plaats in groep C3, met drie punten na twee wedstrijden. De koploper is Slovenië, dat tot dusver beide wedstrijden wist te winnen.

In de eerste wedstrijd, die met 4-3 werd gewonnen van Letland, stond Kabakci al onder de lat. In deze interlandperiode krijgt ze dus een nieuwe kans om zichzelf te bewijzen. Kabakci begon haar voetbalcarrière in Nederland. Vorig jaar besloot ze de grote stap naar de Verenigde Staten te maken, waar ze actief is voor de Carson-Newman University.

Kabakci’s verhaal laat zien hoeveel kansen er liggen voor student-athletes in de Verenigde Staten. Amerikaanse universiteiten bieden niet alleen top academische opleidingen aan, maar ook fantastische faciliteiten en ondersteuning voor atleten. Dit stelt talentvolle spelers, zoals Kabakci, in staat om hun sportieve ambities na te streven terwijl ze een waardevolle opleiding volgen.

Zou je nog meer informatie willen over sporten en studeren in Amerika? En lijkt het jou een gaaf avontuur? Schrijf je dan in voor onze nieuwste Women's Soccer Try-Out bij VV Gemert en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

Dit artikel is het resultaat van een samenwerking tussen Vrouwenvoetbalnieuws.nl en KingsTalent.

Lees meer:
0 reacties