Welkom op onze nieuwe website!

Dit moet je weten als je wil wedden op vrouwenvoetbal

Jeffrey f lin mslmipjncbq unsplash 614b537360952
Jeffrey f lin mslmipjncbq unsplash 614b537360952

Lange tijdbeheerste het mannenvoetbal de media. Mannenvoetbal is nog steeds dominant,maar het vrouwenvoetbal is toch aan een opmars bezig. Steeds meer mensen kijkennaar het vrouwenvoetbal en er worden ook al bedragenmet zes cijfers voor speelsters betaald. Het mag dan ook nietverbazen dat het intussen mogelijk is om op het vrouwenvoetbal te wedden.

Wedden opvrouwenvoetbal verloopt net als andere voetbalweddenschappenvia brokers. Je kan gewoon op einduitslagen wedden, maar ook op gebeurtenissentijdens een match. Ook live wedden op vrouwenvoetbal behoort tot demogelijkheden. Je krijgt met andere woorden toegang tot de klassieke1x2-weddenschappen, je kan het aantal doelpunten in een wedstrijd voorspellenen dergelijke meer.

Tot daar degelijkenissen, want als je voor het eerst gaat wedden op vrouwenvoetbal is hetbelangrijk dat je korte metten maakt met alles wat je over mannenvoetbal weet.Hoewel de spelregels hetzelfde zijn en elk team elf voetbalsters telt, zijn deverschillen zo groot dat je eigenlijk van twee verschillende sporten kan spreken.Bij vrouwenvoetbal is er bijvoorbeeld vaker sprake van balverlies. Daarnaast ishet ook opvallend dat het team dat het meeste balbezit heeft, vaak ook dewedstrijd wint. Dit is bij mannenvoetbal heus niet altijd het geval.

Andere grootmachten in het vrouwenvoetbal
Daarnaasthebben de bekende, grote clubs en voetballanden niet altijd goedevrouwenploegen. Bij de vrouwen zijn de Verenigde Staten bijvoorbeeld altijd de tekloppen ploeg als ze naar een groot toernooi gaan. Voor het vorige FIFA-wereldkampioenschapvoetbal in Rusland waren de mannelijke Stars and Stripes niet eens gekwalificeerd.Olympique Lyonnais is dan weer een echte grootmacht in het vrouwenvoetbal enwon de UEFA Women's Champions League in 2011, 2012, 2016, 2017, 2018, 2019 en2020. Dan kan je natuurlijk wel voetballen. De tijd dat hun mannelijke collega'sde Ligue 1 domineerden, ligt intussen al even achter ons.

Opvallend bijde vrouwen is dat de landen die het goed doen, ook de landen zijn met goedeclubcompetities. Dit is bij het mannenvoetbal minder het geval. Kijk maar naarBelgië dat intussen al een hele tijd de FIFA World Rankingaanvoert en absolute sterspelers kan opstellen, terwijl Belgische voetbalclubsals Club Brugge KV de kneusjes van Europa zijn en met het schaamrood op dewangen een beursgang moeten afblazen.

Meer goals en duidelijk kwaliteitsverschil
Ten slotte ishet zo dat de onderlinge verschillen in het vrouwenvoetbal duidelijker totuiting komen. Bij het mannenvoetbal is het lang niet altijd de sterkste ploegdie wint, terwijl dit bij het vrouwenvoetbal wel het geval is. Ook hetdoelpuntenverschil is vaak heel groot. Bij weddenschappen zie je dan ook vaakopties als 'minder dan 4 goals verschijnen'. Een gevolg is dat de ploeg die alsfavoriet aan een toernooi begint, vaak ook de winnaar is. Daarom is het altijdeen goed idee om in te zetten op de sterke clubs en landen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand