"Dijkstra terecht de beoogde opvolgster, verder is de spoeling dun"

Caitlin Dijkstra tegen Engeland
Caitlin Dijkstra tegen Engeland Foto: © Pro Shots

Stefanie van der Gragt zette na het WK een punt achter haar carrière. Na de wedstrijd tussen Oranje en Engeland nam 'Stalen Steef' afscheid van het publiek. Haar besluit is een aderlating achterin bij de Leeuwinnen, zover is duidelijk.

"Met Van der Gragt verliest Oranje een speelster met een Leeuwinnenhart", zo geeft Chris Tempelman aan in Voetbal International. In de afgelopen Nations League-wedstrijden tegen België en Engeland koos bondscoach Andries Jonker voor Caitlin Dijkstra als opvolger van Van der Gragt.

Tempelman hoopt dat het Dijkstra met FC Twente lukt de groepsfase van de UEFA Women's Champions League te bereiken. "Ervaring opdoen op het allerhoogste niveau is nu van groot belang voor Dijkstra en indirect dus ook voor Oranje. Dat bleek in het tweeluik met België en Engeland ook. Tegen de Belgen was er weinig aan te merken op Dijkstra, al zag ze er ongelukkig uit bij de eerste Belgische treffer. Tegen Engeland slaagde ze ook."

Hij gaat verder: "Dijkstra is terecht de beoogde opvolgster, daarachter is de spoeling dun", oordeelt de journalist. "Het centrale duo Janssen/Dijkstra lijkt toekomstbestendig, maar de precieze afstemming heeft tijd nodig. Het restant in de Nations League is een mooie gelegenheid om de samenwerking verder aan te scherpen. Zeker omdat de druk vol op die duels komt te staan."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand