Dijkstra maakt indruk: "Vrij geruisloos verving ze Van der Gragt"

Caitlin Dijkstra aan de bal namens de OranjeLeeuwinnen tegen België
Caitlin Dijkstra aan de bal namens de OranjeLeeuwinnen tegen België Foto: © Pro Shots

Na de nederlagen tegen Spanje en Duitsland klonk de roep om doorselecteren bij de OranjeLeeuwinnen. Toch beschikken de Leeuwinnen ook over genoeg 'nieuw' talent. Op wie er de komende jaren gelet moet worden? Caitlin Dijkstra is één van de jongere speelsters die opvalt.

De 25-jarige verdedigster kreeg na het WK de zware taak om Stefanie van der Gragt op te volgen. "Dijkstra, die haar profcarrière begon bij Ajax, speelde toen al een hele tijd goed in het shirt van FC Twente", merkt Enzo van Steenbergen op in het NRC. Afgelopen zomer tekende Dijkstra bij VfL Wolfsburg. Die club verhuurt haar momenteel terug aan FC Twente.

"Komende zomer verhuist ze naar Duitsland, om in een sterkere competitie te spelen en bovendien in de Champions League uit te komen. Ze kan zich dus nog flink doorontwikkelen", denkt Van Steenbergen. "In de basis van Oranje is ze al een stabiele factor. Vrij geruisloos verving ze daar Van der Gragt."

"Ze kan sterk indribbelen en zou een belangrijke rol kunnen vervullen in de opbouw van het Nederlands elftal. Nu neemt recordinternational Sherida Spitse (229 interlands) die rol meestal op zich – zij heeft een uitstekende pass", aldus de journalist.

Lees meer:
0 reacties