Dijkstra kijkt vooruit: "Zat als klein meisje bij NAC op de tribune"

Caitlin Dijkstra op de training van de OranjeLeeuwinnen
Caitlin Dijkstra op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen spelen dinsdagavond de eerste thuiswedstrijd in de EK-kwalificatiereeks. In Breda neemt Oranje het op tegen Noorwegen. Een speciale wedstrijd voor Caitlin Dijkstra, die geboren en getogen is in de Brabantse stad.

"Spelen in Breda, ja dat is wel speciaal. Ik ben er geboren en getogen, kom er niet zo veel meer, maar ik zat als klein meisje wel bij NAC op de tribune. Ik kijk ernaar uit om daar te spelen in het Oranje-shirt", blikt de verdedigster vooruit in gesprek met Voetbal International.

Dijkstra gaat sowieso een mooie periode tegemoet. Met FC Twente is ze één zege verwijderd van het kampioenschap en komende zomer maakt ze de overstap naar VfL Wolfsburg. "Dat weet ik al een tijd, we hebben er in overleg voor gekozen dat ik dit seizoen nog bij Twente zou spelen en daarna de overstap definitief zou maken. Ik denk dat dat een goede keuze is geweest, ik was er nog niet aan toe vorige zomer."

Ze gaat verder: "Nu voel ik mij er veel meer klaar voor. Het is echt de volgende stap. Ik hoop dat Twente de Champions League gaat halen en dat ik dat met Wolfsburg ook ga doen", aldus Dijkstra. "Meer wedstrijden op topniveau, daar word je alleen maar beter van als speelster. Ik kijk er inmiddels erg naar uit."

Lees meer:
0 reacties