Dijkstra baalt na rode kaart: "Is misschien niet helemaal netjes"

Caitlin Dijkstra (FC Twente) snapt niks van haar rode kaart tegen Fortuna Sittard
Caitlin Dijkstra (FC Twente) snapt niks van haar rode kaart tegen Fortuna Sittard Foto: © Orange Pictures

FC Twente-verdedigster Caitlin Dijkstra ontving zondag een rode kaart in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Ze veroorzaakte een strafschop en kon daarna vroegtijdig gaan douchen.

"De bal wordt diep gespeeld vanuit Fortuna. Ik wil 'm onderscheppen, ik val de bal aan. In eerste instantie buiten de zestien maak ik contact met haar. Zij struikelt over haar eigen voeten en dan lijkt het alsof ik haar neerhaal. De scheidsrechter geeft rood en een penalty", omschrijft Dijkstra bij ESPN de situatie bij het duel tussen haar en Fortuna-speelster Tessa Wullaert.

De verdedigster gaat verder: "Ik heb een andere visie dan de scheidsrechter, maar ik kan het helaas niet meer terugdraaien. Ik sta hier met een verschrikkelijk gevoel. Buiten de zestien is er contact geweest. Wat ze slim doet, is dat ze voor mij kruipt. Maar ik kan moeilijk in een keer stilstaan."

Kan Dijkstra wel leven met de rode kaart? "Nee. Ik heb te horen gekregen dat omdat het geen poging is tot de bal spelen, het dan rood is. Je ziet geen intentie dat ik haar neer wil halen met mijn handen of voeten. Het is niet dat ik haar expres neer wil halen. Ik moet het maar accepteren", aldus de verdedigster, die woedend reageerde na haar rode kaart.

"Emoties lopen hoog op", kijkt Dijkstra daarop terug. "Dat had ik misschien niet moeten doen. Je bent in het moment, de emoties zijn zo hoog. Dan ben je het er niet mee eens. Ik vind ook wel dat de vierde official zijn mening mag geven richting de scheidsrechter, ik weet niet of dat wel of niet is gebeurd. Het is misschien niet helemaal netjes, maar dat kan ik ook niet meer terugdraaien."

Fortuna Sittard kreeg in de tweede helft nog een penalty. Dijkstra vond ook die niet terecht: "De verdedigster probeert een blok of iets te doen om een aanval te doen op de bal, dus richting de bal. Ze raakt 'm niet en ze valt, en het is een penalty. Wat moet je dan als verdediger nog doen? Je doet een poging tot de bal, dan is het altijd: je hebt 'm of je hebt 'm niet. Maar als ze nou vol de voet raakt, dan snap ik dat het een penalty is. Maar ze doet een poging tot en meteen is het een penalty. Ik heb een andere visie."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand