Dieke van Straten openhartig: "Daar had ik het best moeilijk mee"

Dieke van Straten (FC Utrecht) juicht
Dieke van Straten (FC Utrecht) juicht Foto: © Pro Shots

Dieke van Straten verlengde onlangs haar contract bij FC Utrecht. Hierdoor is ze ook in het seizoen van 2024/2025 te zien in het shirt van FC Utrecht.

"Of ik uit een echte voetbalfamilie kom? Mijn vader heeft lang in het eerste van Oirschot Vooruit gespeeld, maar mijn moeder was meer een basketbalster op hoog niveau", legt Van Straten uit in gesprek met Forza. "In elk geval zijn ze wel heel trots op het feit dat ik mijn doel heb bereikt: profvoetbalster worden."

Bij de eerste wedstrijd van FC Utrecht na hun terugkeer in de Eredivisie, zorgde Van Straten voor de openingsgoals in de gewonnen wedstrijd tegen Feyenoord. "Dat was fantastisch, zegt ze. "Ik besef het nog steeds niet dat ik dat ben geweest. Met al die fans en mijn familie op de tribune. Een geweldige ervaring."

Uiteraard heeft Van Straten nog grotere doelen bij FC Utrecht. "Ik speel momenteel wat minder, daar had ik het best moeilijk mee, maar het hoort bij voetbal. Ik wil weer zo dicht mogelijk tegen de basis komen. Ik heb mijn contract verlengd en wil dus ook volgens seizoen mijn bijdrage leveren aan de groei van het vrouwenvoetbal bij FC Utrecht."

Een bijdrage aan FC Utrecht levert Van Straten niet alleen op het veld. "Ik heb bij Marlou aangegeven dat het wel fijn zou zijn als ik er nog een baan naast zou kunnen krijgen. Zij heeft mij toen gewezen op de vacature bij ticketing. Ik heb gesolliciteerd en ben aangenomen. Het is echt leuk en gezellig op kantoor. Ik merk dat ik ook veel leer. Er komt bij het organiseren van een wedstrijd veel kijken", aldus Van Straten.

Lees meer:
0 reacties