Dieke van Straten blikt terug: "Heb er een hele goede tijd gehad"

Dieke van Straten (FC Utrecht) vecht om de bal met Kealyn Thomas en Siri Worm (PSV)
Dieke van Straten (FC Utrecht) vecht om de bal met Kealyn Thomas en Siri Worm (PSV) Foto: © Pro Shots

Dieke van Straten maakte de overstap naar FC Utrecht nadat ze had gespeeld voor het talententeam van PSV. Van Straten vertelt over de stappen die ze heeft gezet tot nu toe.

"Ik kom oorspronkelijk uit Brabant", begint Van Straten haar verhaal in gesprek met Forza. "Daar heb ik in mijn jeugd gevoetbald bij de dorpsclub. Ik speelde daar bij de jongens", legt ze uit. Toen ze veertien was, werd ze opgemerkt door CTO Eindhoven, het talententeam van PSV. "Daar heb ik een jaar gespeeld en toen kon ik al naar PSV, waar ik een paar seizoenen heb gevoetbald in het beloftenteam. Daar heb ik heel veel geleerd. Het ontwikkelen van je talent staat daar echt centraal. Ik heb er een hele goede tijd gehad."

Vanwege haar goede prestaties, trok Van Straten al snel de aandacht van FC Utrecht. "Mijn zaakwaarneemster belde me om te vertellen dat FC Utrecht interesse had getoond. Dat vond ik hartstikke leuk", zegt ze met een glimlach. Tijdens een gesprek merkte ik al snel dat de ambities en plannen overeen kwamen. Het klikte ook met Marlou, manager vrouwenvoetbal FC Utrecht, die ik ervaren heb als een warme persoonlijkheid. Na een gesprek met trainster Linda Helbling was het voor mij duidelijk: ik wilde naar FC Utrecht."

Lees meer:
0 reacties