Welkom op onze nieuwe website!

Deze oefeningen helpen je voetbalprestaties

Op oranjeleeuwinnen training 60dee9802784e
Op oranjeleeuwinnen training 60dee9802784e Foto: © Orange Pictures

Lekker veel trainen met de bal is een goed idee. Het is de manier waarop je het gevoel in je voeten kan verbeteren. Er komt alleen wel nog veel meer bij goed voetballen kijken. Daarom is het ook zaak om jezelf op andere vlakken te ontwikkelen. Door ook andere oefeningen te doen dan alleen met de bal, zorg je ervoor dat je alleen maar nog beter gaat presteren. Wil je eens weten welke soorten oefeningen je kunnen helpen? Dan kan je op deze plek een reeks aan tips vinden. Pas ze allemaal toe in je training.

Zorgen voor een sterke rug
Een belangrijke basis die je kan leggen is zorgen voor een sterke rug. Daarmee ben je wat sterker in de duels. Bovendien kan je je balans wat beter bewaren. De oefening die je daarbij helpt is de bent-over row. Het is slim om een abonnement bij Sportschool Rotterdam af te sluiten, want deze oefening doe je het best met gewichten. Op die manier kan je dan zorgen dat je het beste uit je rugspieren halen. De oefening tweemaal per week doen in drie of vier sets kan al heel veel betekenen voor jouw sterkere rug.

Ook een sterke romp
Het is belangrijk om te zorgen dat het lichaam goed in evenwicht blijft als je wilt presteren op het veld. Dat je de rug aanpakt is daarom logisch. Het betekent ook dat je er goed aan doet om ook de rompspieren sterker te maken. De plank is daar de meest effectieve oefening voor. Kijk even online rond, want er zijn ook vele variaties van deze oefening te vinden. Het fijne daaraan is dat je jezelf kunt blijven uitdagen. Bovendien worden je rompspieren steeds sterker. Waardoor jij dus steeds stabieler op het veld komt te staan.

Aan de slag met de schouders
Sterke schouders zijn fijn om de duels aan te gaan. Het is wel zaak om beide schouders even sterk te maken. Daarom doe je bijvoorbeeld een shoulder press in de sportschool. Dit doe je dan wel met dumbbells. Juist ook omdat je dan de spieren afzonderlijk van elkaar aanspreekt. Daardoor word je dus aan beide kanten van je lichaam even sterk. Je hoeft natuurlijk niet de grote schouderpartij van een bodybuilder te hebben, want je wilt er wel nog gewoon goed uit blijven zien. Dat neemt niet weg dat net wat sterker zijn, helpt.

Een duo met lichaamsgewicht
Het is ook aan te raden om twee oefeningen met lichaamsgewicht in je wekelijkse sportroutine te houden. Dat gaat dan om de squat voor de benen en de push-up voor de borst. Dit zijn hele simpele oefeningen die iedereen kent. Ze sorteren echter wel heel veel effect. Het is belangrijk om voldoende werk te doen met deze oefeningen. Doordat je met lichaamsgewicht werkt, kan het zijn dat je net wat meer herhalingen moet doen om je spieren echt aan te spreken. Dit is echter geen probleem, want dat heb je natuurlijk wel voor het voetbal over.

Maak regelmatig een rondje
Tot slot is het ook belangrijk om naar je inhoud te krijgen. Zo zorg je voor meer uithoudingsvermogen. Je doet er dus goed aan om ook een rondje hardlopen met regelmaat in je trainingsschema te passen. Door wat vaker met hardlopen bezig te zijn maak je het hart en de longen wat sterker. Waardoor je dus ook zeker kunt zijn dat je het langer volhoudt. In de laatste minuten worden wedstrijden gewonnen, zoals je weet. Dus door je daarop te richten kan je het verschil maken op het moment dat het moet. Dat is heel belangrijk.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand